1 800 - 0452 00 admin@info.com

Menu

Home Menu

Szef Kuchni poleca:

Sałata z serem feta i arbuzem

26,-

z dressingiem bazyliowo - limonkowym oraz świeżą miętą, podana z grzankami

Polędwiczka z dzika

91,-

w sosie jagodowym z sezonowymi warzywami smażonymi na maśle

Zupa rybna

28,-

z warzywami łososiem, mulami i krewetkami, podana z grzankami czosnkowymi

Małdrzyki krakowskie

24,-

Tradycyjne krakowskie racuszki serowe na karmelowym sosie z owocowymi kuleczkami

Przystawki:

Pasztet z kaczki po krakowsku

21,-

podawany na rukoli z sosem cumberland i pieczywem

Bruschetta z pomidorami, bazylią i rozmarynem

21,-

z grzanki pszennej z parmezanem, orzechami włoskimi, czosnkiem i oliwą z oliwek

Befsztyk tatarski

37,-

z polędwicy wołowej z ogórkiem kiszonym, marynowanym podgrzybkiem, cebulką – na życzenie podany z żółtkiem, pieczywem i masłem

Sałaty

Sałata z serem feta i arbuzem

26,-

z dressingiem bazyliowo-limonkowym oraz świeżą miętą, podana z grzankami

Sałata z kozim serem w cieście filo

29,-

podanym na kompozycji sałat i owocach sezonowych z miodowo-balsamicznym dressingiem

Sałata Cezara

33,-

sałata, grillowany kurczak, bagietka czosnkowa, boczek, parmezan

Zupy

Tradycyjny rosół

16,-

podawany z makaronem i natką pietruszki

Zupa rybna

28,-

z warzywami, łososiem, mulami i krewetkami, podana z grzankami czosnkowymi

Krem pomidorowy z sycylijskimi pomarańczami

18,-

podany z bazyliowym pesto, parmezanem i śmietaną

Zupa sezonowa

17,-

Zapytaj kelnera o dzisiejszą zupę sezonową

Makarony

Dania główne:

Polędwiczka z dzika

91,-

w sosie jagodowym z sezonowymi warzywami smażonymi na maśle

Kotlet schabowy

39,-

panierowany w krakowskim obwarzanku, podany z kapustą zasmażaną i pieczonymi ziemniakami.

Pierś z kaczki confit z sosem żurawinowym

64,-

podana z kulkami ryżowymi nadziewanymi serem górskim oraz musem z polskich jabłek

Grillowany filet z kurczaka

41,-

nadziewany serem górskim, podany ze świeżym szpinakiem i gnocchi smażonymi na maśle

Stek z polędwicy wołowej

89,-

z frytkami stekowymi oraz sosami do wyboru: z zielonego pieprzu , borowikowym, jagodowym, ziołowo-czosnkowym

Polędwiczki wieprzowe

52,-

marynowane w ziołach i czerwonym winie, przekładane placuszkami ziemniaczanymi podane z sosem borowikowym

Policzki wołowe

59,-

w sosie z szalotką, pieczarkami, marchewką, podane z pieczonymi ziemniakami

Stek z łososia

58,-

w sosie limonkowym, podany na polencie

Pierogi:

Pierogi ruskie

29,-

Menu dziecięce:

Desery:

Małdrzyki krakowskie

24,-

Tradycyjne krakowskie racuszki serowe na karmelowym sosie z owocowymi kuleczkami

Szarlotka na ciepło

22,-

podawana z sosem karmelowym i gałką lodów waniliowych

Fantazja

22,-

Lody czekoladowe i waniliowe z bananem, bitą śmietaną i sosem karmelowym

Fantazja

22,-

Lody waniliowe z bitą śmietaną, sosem czekoladowym, orzeszkami i karmelem

Dodatki:

Insalata Mista

9,-

mix sałat, pomidor, ogórek, czerwona cebula, sos winegret

Piwa:

Żywiec 0,5 lany

14,-

Kawy:

Espresso

8,-

Herbaty:

English Breakfast

10,-

Soki i napoje:

Sok pomarańczowy, grejpfrutowo-pomarańczowy, jabłkowy, bananowy, anannasowy, żurawinowy

8,-

Wody:

Cisowianka Perlage 0,33/0,7

9,-/18,-