1 800 - 0452 00 admin@info.com

Menu

Home Menu

Szef Kuchni poleca:

Carpaccio z buraka

19,-

podane na szpinaku z bryndzą, skropione dresingiem malinowo - balsamicznym

Polędwiczka z dzika

78,-

z kaszą gryczaną, groszkiem cukrowym, pomidorkami koktajlowymi, grzybami i sosem pieczeniowym

Małdrzyki krakowskie

19,-

tradycyjne krakowskie racuszki serowe na karmelowym sosie z owocowymi kuleczkami

Barszcz Lwowski

16,-

na wywarze wieprzowym z warzywami, podany z kwaśną śmietaną

Stek z łososia

52,-

w sosie limonkowym, podany na polencie

Przystawki:

Grasica cielęca

19,-

z borowikami i orzechami laskowymi podana na grzance

Carpaccio z buraka

19,-

podane na szpinaku z bryndzą, skropione dresingiem malinowo - balsamicznym

Befsztyk tatarski

29,-

z polędwicy wołowej z ogórkiem kiszonym, marynowanym podgrzybkiem, cebulką, anchois,kaparami – na życzenie podany z żółtkiem

Sałaty

Sałata z kozim serem w cieście filo

26,-

podanym na kompozycji sałat i owocach sezonowych z miodowo-balsamicznym dressingiem

Sałata z wątróbką drobiową

26,-

podana na szpinaku z awokado i pomidorkami koktajlowymi, z malinowo-balsamicznym dressingiem

Zupy

Tradycyjny rosół

14,-

podawany z makaronem i natką pietruszki

Barszcz Lwowski

16,-

na wywarze wieprzowym z warzywami, podany z kwaśną śmietaną

Zupa gulaszowa z dzika

19,-

podana z kładzionymi kluseczkami

Zupa na chłodne dni

15,-

zupa sezonowa

Makarony

Dania główne:

Polędwiczka z dzika

78,-,

z kaszą gryczaną, groszkiem cukrowym, pomidorkami koktajlowymi, grzybami i sosem pieczeniowym

Kotlet schabowy

36,-

panierowany w krakowskim obwarzanku, podany z kapustą zasmażaną, kaszanką i ziemniakami puree z tymiankiem

Pierś z kaczki confit z sosem żurawinowym

56,-

podana z kulkami ryżowymi nadziewanymi serem górskim oraz musem z polskich jabłek

Grillowany filet z kurczaka

37,-

nadziewany serem górskim i suszonym pomidorem, podany ze świeżym szpinakiem i gnocchi smażonymi na maśle

Stek z polędwicy wołowej

72,-

z frytkami stekowymi oraz sosami do wyboru: z zielonego pieprzu , borowikowym, jagodowym, ziołowo-czosnkowym

Policzki wołowe

49,-

w sosie z szalotką, pieczarkami, marchewką, podane z puree ziemniaczanym z tymiankiem

Roladka z polędwiczki wieprzowej

46,-

nadziewana bryndzą i borowikami, kopytka z boczkiem, czerwona kapusta na ciepło

Gołąbki z dzika

36,-

z kaszą pęczak, podane z sosem z leśnych grzybów

Ryby:

Stek z łososia

52,-

z krewetką tygrysią w sosie limonkowym, podany na polencie

Pstrąg pieczony

42,-

z masłem czosnkowo-ziołowym i migdałami, podany na puree z selera

Pierogi:

Pierogi ruskie

26,-

Menu dziecięce:

Desery:

Małdrzyki krakowskie

19,-

Tradycyjne krakowskie racuszki serowe na karmelowym sosie z owocowymi kuleczkami

Szarlotka na ciepło

19,-

podawana z sosem karmelowym i gałką lodów waniliowych

Lody:

Fantazja

19,-

lody waniliowe z bitą śmietaną, sosem czekoladowym, orzeszkami i karmelem

Siódme niebo

20,-

lody czekoladowe i waniliowe z bananem, bitą śmietaną i sosem karmelowym

Dodatki:

Ryż

7,-

Insalata Mista

8,-

mix sałat, pomidor, ogórek, czerwona cebula, sos winegret

Piwa:

Żywiec 0,5 lany

12,-

Kawy:

Espresso

8,-

Herbaty:

English Breakfast

10,-

Soki i napoje:

Sok pomarańczowy, grejpfrutowo-pomarańczowy, jabłkowy, bananowy, anannasowy, żurawinowy

7,-

Wody:

Cisowianka Perlage 0,33/0,7

9,-/18,-