1 800 - 0452 00 admin@info.com

Menu

Home Menu

Szef Kuchni poleca:

Sałatka z serem feta i arbuzem

22,-

z dressingiem bazyliowo - limonkowym oraz świeżą miętą, podana z grzankami

Polędwiczka z dzika

82,-

w sosie jagodowym podana z sezonowymi warzywami smażonymi na maśle

Małdrzyki krakowskie

19,-

tradycyjne krakowskie racuszki serowe na karmelowym sosie z owocowymi kuleczkami

Zupa rybna

23,-

z warzywami, łososiem, sandaczem, mulami i krewetkami, podana z grzankami

Dorsz

49,-

Filet zapiekany w cieście filo, podany z puree groszkowo – miętowym, karmelizowaną marchewką i sosem tatarskim

Przystawki:

Befsztyk tatarski

29,-

z polędwicy wołowej z ogórkiem kiszonym, marynowanym podgrzybkiem, cebulką, anchois,kaparami – na życzenie podany z żółtkiem

Pasztet z kaczki po krakowsku

19,-

podany na grzance z konfiturą z czerwonej cebuli i jabłek

Bruschetta z pomidorami, bazylią i rozmarynem

19,-

z grzanki pszennej z parmezanem, orzechem włoskim, czosnkiem i oliwą z oliwek

Sałaty

Z kozim serem w cieście filo

25,-

podanym na szpinaku i owocach sezonowych z miodowo-balsamicznym dressingiem

Sałatka z serem feta i arbuzem

22,-

z dressingiem bazyliowo - limonkowym oraz świeżą miętą, podana z grzankami

Sałatka Cezara

26,-

sałata lodowa, grillowany kurczak, bagietka czosnkowa, boczek, parmezan

Zupy

Złocisty rosół kaczo-wołowy

14,-

podawany z domowym makaronem i natką pietruszki

Zupa rybna

23,-

z warzywami, łososiem, sandaczem, mulami i krewetkami, podana z grzankami czosnkowymi

Krem pomidorowy z sycylijskimi pomarańczami

15,-

podany z bazyliowym pesto, parmezanem i śmietaną

Makarony

makarony do wyboru:

spaghetti, tagliatelle, penne z jednym z sosów

Sugo di pomodoro

25-,

sos pomidorowy, podawany z parmezanem

Sugo alla arrabbiata

27,-

pikantny sos pomidorowy z boczkiem, cebulą, papryką chili parmezanem

Sugo alla carbonara

27,-

sos śmietanowy z boczkiem, jajkiem, parmezanem

Ragù alla bolognese

27,-

sos mięsno-pomidorowy, parmezan

Sugo con funghi porcini

27,-

sos śmietanowy z borowikami, natką pietruszki i parmezanem

Dania główne:

Polędwiczka z dzika

82-,

w sosie jagodowym podana z sezonowymi warzywami smażonymi na maśle

Kotlet schabowy

36,-

panierowany w krakowskim obwarzanku, podany z kapustą zasmażaną i ziemniakiem pieczonym

Pierś z kaczki confit z sosem żurawinowym

56,-

podana z kulkami ryżowymi nadziewanymi serem górskim oraz musem z polskich jabłek

Grillowany filet z kurczaka

37,-

nadziewany serem górskim i suszonym pomidorem, podany ze świeżym szpinakiem i gnocchi smażonymi na maśle

Stek z polędwicy wołowej

72,-

z frytkami stekowymi oraz sosami do wyboru: z zielonego pieprzu , borowikowym, jagodowym, ziołowo-czosnkowym

Polędwiczki wieprzowe

44,-

marynowane w ziołach, przekładane placuszkami ziemniaczanymi podane z sosem borowikowym

Golonko pieczone

45,-

podane z pieczonym ziemniakiem, ogórkiem kiszonym, musztardą, chrzanem i masłem czosnkowym

Placki ziemniaczane

41-,

podane z gulaszem z dzika i ogórkiem kiszonym

Ryby:

Stek z łososia

52,-

z krewetką tygrysią w sosie limonkowym, podany na polencie

Dorsz

49,-

Filet zapiekany w cieście filo, podany z puree groszkowo – miętowym, karmelizowaną marchewką i sosem tatarskim

Pierogi:

Pierogi ruskie

26,-

Menu dziecięce:

Desery:

Małdrzyki krakowskie

19,-

Tradycyjne krakowskie racuszki serowe na karmelowym sosie z owocowymi kuleczkami

Tartaletka jabłkowa

16,-

z sosem karmelowym i gałką lodów waniliowych

Lody:

Fantazja

20,-

lody waniliowe z bitą śmietaną, sosem czekoladowym, orzeszkami i karmelem

Siódme niebo

21,-

lody czekoladowe i waniliowe z bananem, bitą śmietaną i sosem karmelowym

Truskawkowy sen

21,-

lody waniliowe i owocowe z truskawkami, bitą śmietaną i sosem truskawkowym

Dodatki:

Ryż

7,-

Insalata Mista

8,-

mix sałat, pomidor, ogórek, czerwona cebula, sos winegret

Piwa:

Żywiec 0,5 lany

12,-

Kawy:

Espresso

8,-

Herbaty:

English Breakfast

10,-

Soki i napoje:

Sok pomarańczowy, grejpfrutowo-pomarańczowy, jabłkowy, bananowy, anannasowy, żurawinowy

7,-

Wody:

Cisowianka Perlage 0,33/0,7

9,-/18,-