1 800 - 0452 00 admin@info.com

Menu

Home Menu

Szef Kuchni poleca:

Carpaccio z buraka

19,-

podane na szpinaku z bryndzą, skropione dressingiem malinowo-balsamicznym

Polędwiczka z dzika

81,-

w sosie jagodowym z warzywami smażonymi na maśle

Burger z jelenia

48,-

z rukolą, pomidorem, konfiturą z czerwonej cebuli z sosem majonezowo-pieprzowym, podawany z frytkami

Barszcz lwowski

16,-

na wywarze wieprzowym z warzywami, podany z kwaśną śmietaną

Małdrzyki krakowskie

21,-

Tradycyjne krakowskie racuszki serowe na karmelowym sosie z owocowymi kuleczkami

Przystawki:

Pasztet z kaczki po krakowsku

19,-

podawany na rukoli z sosem cumberland i pieczywem

Carpaccio z buraka

19,-

podane na szpinaku z bryndzą, skropione dressingiem malinowo-balsamicznym

Befsztyk tatarski

37,-

z polędwicy wołowej z ogórkiem kiszonym, marynowanym podgrzybkiem, cebulką – na życzenie podany z żółtkiem, pieczywem i masłem

Sałaty

Sałata z kozim serem w cieście filo

27,-

podanym na kompozycji sałat i owocach sezonowych z miodowo-balsamicznym dressingiem

Sałata Cezara

29,-

sałata, grillowany kurczak, bagietka czosnkowa, boczek, parmezan

Zupy

Barszcz lwowski

16,-

na wywarze wieprzowym z warzywami, podany z kwaśną śmietaną

Tradycyjny rosół

14,-

podawany z makaronem i natką pietruszki

Krem z białych warzyw

19,-

z prażonymi migdałami i oliwą truflową

Zupa sezonowa

17,-

Zapytaj kelnera o dzisiejszą zupę sezonową

Makarony

Kaszotto

28,-

z borowikami, kurkami i parmezanem

Gnocchi z kozim serem

27,-

ze szpinakiem i orzechami w sosie śmietanowym

Tagliatelle z łososiem

37,-

w sosie pomidorowym ze śmietaną oraz parmezanem

Dania główne:

Kotlet schabowy

37,-

panierowany w krakowskim obwarzanku, podany z kapustą zasmażaną, kaszanką i ziemniaczanym puree z tymiankiem

Grillowany filet z kurczaka

38,-

nadziewany serem górskim, podany ze świeżym szpinakiem i gnocchi smażonymi na maśle

Polędwiczka z dzika

81,-

w sosie jagodowym z warzywami smażonymi na maśle

Burger z jelenia

48,-

z rukolą, pomidorem, konfiturą z czerwonej cebuli z sosem majonezowo-pieprzowym, podawany z frytkami

Pierś z kaczki confit z sosem żurawinowym

59,-

podana z kulkami ryżowymi nadziewanymi serem górskim oraz musem z polskich jabłek

Stek z polędwicy wołowej

76,-

z frytkami stekowymi oraz sosami do wyboru: z zielonego pieprzu , borowikowym, jagodowym, ziołowo-czosnkowym

Roladka z polędwiczki wieprzowej

48,-

nadziewana bryndzą i borowikami, kopytka z boczkiem i czerwoną kapustą na ciepło

Policzki wołowe

53,-

w sosie z szalotką, pieczarkami i marchewką podane z puree ziemniaczanym z tymiankiem

Stek z łososia

53,-

w sosie limonkowym, podany na polencie kukurydzianej

Pierogi:

Pierogi ruskie

27,-

Menu dziecięce:

Desery:

Małdrzyki krakowskie

21,-

Tradycyjne krakowskie racuszki serowe na karmelowym sosie z owocowymi kuleczkami

Szarlotka na ciepło

19,-

podawana z sosem karmelowym i gałką lodów waniliowych

Siódme niebo

19,-

Lody czekoladowe i waniliowe z bananem, bitą śmietaną i sosem karmelowym

Fantazja

19,-

Lody waniliowe z bitą śmietaną, sosem czekoladowym, orzeszkami i karmelem

Dodatki:

Insalata Mista

9,-

mix sałat, pomidor, ogórek, czerwona cebula, sos winegret

Piwa:

Żywiec 0,5 lany

14,-

Kawy:

Espresso

8,-

Herbaty:

English Breakfast

10,-

Soki i napoje:

Sok pomarańczowy, grejpfrutowo-pomarańczowy, jabłkowy, bananowy, anannasowy, żurawinowy

8,-

Wody:

Cisowianka Perlage 0,33/0,7

9,-/18,-